• Poplatky v ŠKD

          • Vážení rodičia, na základe dohovoru so zriaďovateľom ZŠ Záhorácka - mestom Malacky - Vám oznamujeme, že poplatky v ŠKD (15,-€ mesačne) je potrebné uhradiť vrátane mesiaca marec najneskôr do 15.6.2020 na účet školy s variabilným symbolom dieťaťa. Poplatky za mesiac apríl, resp. do ukončenia prerušenia vyučovania, prosím, neuhrádzajte. Už uhradené poplatky za apríl, prípadne nasledujúce mesiace, budú presunuté do ďalšieho školského roka. Ak dieťa nebude navštevovať školský klub detí, peniaze budú vrátené na účet zákonnému zástupcovi po uzatvorení zoznamov detí, ktoré budú navštevovať ŠKD v šk. roku 2020/21. Ak dieťa bude navštevovať ŠKD aj v mesiaci jún, neuhradené poplatky za predchádzajúce mesiace a mesiac jún treba uhradiť najneskôr do 3.6.2020.

          • Nástup do školy od 1.6.2020

          • Vážení rodičia!

            Dnes sme vám do EduPage zaslali všetky potrebné informácie k nástupu nahlásených žiakov do školy od 1.6.2020. Prosíme, venujte im náležitú pozornosť. V prípade, že nie ste v EduPage prihlásení, informujte nás o tom mailom na zs4malacky@zs4malacky.sk, aby sme vám informácie vedeli doručiť iným spôsobom.

            S pozdravom vedenie školy

          • Štvrtáci usilovne pracujú na skype stretnutiach anglického jazyka.

          • Majú veľkú pochvalu ! Prepracovali sme sa k minulému času slovesa byť. Aby sme si priblížili sloveso " bol som, boli sme", deti si mali priniesť na naše stretnutie svoje fotografie z minulosti.

            A takto to dopadlo v mojich dvoch skupinách v  4.A, keď som sa spýtala, či si fotografie priniesli. Ostali po nich prázdne stoličky ! 😂 Rozpŕchli sa raketovou rýchlosťou !🤣Schuti som sa zasmiala a musela zdokumentovať !  Čo poviete! Výhody domáceho vzdelávania ! 😀Teším na na naše ďalšie hodiny na diaľku ! Ďakujeme maminkám, že pomohli.Všetci krásne rozprávali! Daniela Strelecká

          • Tematický deň 2. stupňa - Deň matiek

          • Druhú májovú nedeľu majú sviatok naše mamičky. Tento rok si pre ne deti v škole síce nemohli pripraviť kultúrny program, no svoje maminky si aj tak uctili. Mali byť celý deň maminým anjelom strážnym (pomáhať jej, niečo jej vyrobiť,....). Dnes nám poslali fotografie. A pochválili sa nám i šťastné maminky. Sme radi, že vy, maminky, ste rady a veríme, že ste si spolu s deťmi deň užili 😏. Nech to vašim ratolestiam dlho vydrží!

          • 13.-15.5.2020 nestránkové dni

          • Vážení rodičia!

            Oznamujeme vám, že z dôvodu betónovania a stavebných prác vo vestibule školy sa vytlačené študijné materiály nebudú odovzdávať v stredu, štvrtok a piatok (13.-15.5.2020). Prísť si po ne môžete znovu od pondelka 18.5.2020 v čase od 9.00 hod. do 12.00 hod.
            Ďakujeme za pochopenie!

          • Hrdinovia našej obce - 2. časť

          • Pôvodne sme chceli fotografie, ktoré nám žiaci ešte poslali, dohrať do už zverejneného príspevku, no piatačka Tánička nám poslala aj príbeh, tak ho uverejňujeme tu, aby sme ho dali do pozornosti:

            „Moji rodičia nie sú z Malaciek a nemáme doma o Malackách žiadnu knihu, tak neviem, ako sa to tu vyvíjalo počas vojny. Volala som môjmu deduškovi, ocinovmu dedovi. Ten sa narodil v roku 1944, ale nie tu na Slovensku, ale v Južnej Amerike, v Lime v Peru. Odtiaľ prišiel do Československa ako 6 ročný. Nejako nevnímal problémy v povojnovej krajine. Len sa mu ťažko učila čeština. Preto aj opakoval prvý ročník. Vedel iba po španielsky.
            Potom mi rozprávala moja mamina príhody, ktoré jej rozprávala jej prababička, ktorá zažila obidve svetové vojny. Taká najhoršia bola, keď museli utekať do lesa pred Nemcami a jej v náručí zomrelo dieťatko. A keďže si museli zachrániť svoj život, tak musela svoje dieťatko zakopať popri chodníku do plytkého hrobčeka :(. Jej manžel musel utiecť do Francúzska, aby ho nezabili. Ušiel tam aj s ďalšími chlapmi z dediny a aj so svojimi bratmi. Pracoval tam v bani a tam ho aj zavalilo a zomrel. Jeho bratia si vo Francúzsku založili rodiny, ale maminina generácia už s nimi v kontakte nie je. Ale vraj si zmenili meno z Floch na Le Floch.
            Som rada, že som sa nenarodila v tej dobe a nezažila som toto strašné utrpenie. Neviem si to ani predstaviť také niečo.

             

          • Hrdinovia našej obce

          • 8. mája si Európa pripomína skončenie 2. svetovej vojny. Po našich obciach sú rôzne pamätníky, ktoré sú symbolom pamiatky obetí nacistickej ideológie a ich cieľom je varovať súčasné i budúce generácie.

            Naši druhostupniari mali ďalší Tematický deň - hrdinovia našej obce. Ich úlohou bolo podľa možnosti sa prejsť po svojej obci, nájsť pamätník padlých 1. alebo 2. svetovej vojny, odfotiť sa pri ňom, v dostupnej literatúre o svojej obci nájsť informácie o vojne (nie na internete, lebo sme mali oddych od práce s PC). Čo ich v knihe zaujalo, mali nám napísať. Ak majú v rodine niekoho, kto vojnu zažil, mohli mu zatelefonovať a spýtať sa ho na nejaký príbeh z tých čias.

            Do aktivity sa zapojili i rodičia, čo nás veľmi teší! Žiaci nám poslali množstvo zaujímavých fotografií i projekty. Veríme, že sa čo-to o hrôzach vojny dozvedeli. Keď sa vrátime do školy, budeme mať o čom spolu diskutovať. Ďakujeme!